JAK SE VAŘÍ PIVO
JAK SE VAŘÍ PIVO V BŘEVNOVSKÉM PIVOVARU
Petr Janík provází krok za krokem výrobou piva
A Voda
B Suroviny - slad a chmel
C Degustace piva
01 Slad na várku, tak zvané sypání
02 Šrotování
03 Zapářka
04 Vystírka
05 Proteolytická prodleva 52°c
06 Nižší cukrotvorná teplota
07 Rmutování
08 Čerpání na scezovací káď
09 Podrážení a scezování předku
010 Příprava kvasných kádí
011 1. Chmel
012 Vyslazování
013 Sladina pohromadě, dávkování extraktu
014 Chmelovar
015 Výhoz mláta
016 Poslední chmel a desinfekce kádí
017 Lom mladiny
018 Objem a koncentrace mladiny
019 Čerpání do vířivé kádě
020 Varní list
021 Spílání
022 Kvašení
023 Sbírání pěny
024 Sudování
025 Kontrola před stáčením
026 Poznámky o kvašení a zrání
027 Stáčení lahví
028 Mytí a stáčení sudů